Havet är friskt och precis lika salt som vanligt när det sköljer genom våra näsor om morgonen. Mjukt vatten omsluter vintervit hud. Lugnet i själen efter en timmas mjuka yogaövningar i sanden. Ingenting annat känns viktigt. Bara här och nu. Uppfriskade och pigga går vi upp för att dricka våra helt nypressade apelsiner och äta fet yoghurt med lokal honung.

Våren på Poros är friskt grön och doftar tall och timjan. Dofterna möter oss på vandringarna över ön. Dofterna och färgerna. Klarröd vallmo, ljusgrönt gräs och vitgul kamomill. Andra växter och blommor känner de botaniskt intresserade vandrarna igen. När ingen av oss har svaret finns alltid växt-identifierings-appen. Kan den vara tidernas mest revolutionerande app? Vi vandrar i tallskog och över berg. Genom olivlundar och längs kanten av det blå havet.

Om kvällarna provsmakar vi rätter ur det lokala köket. Enkel mat som blir till en hel buffé av smaker när vi delar på rätterna. Inbakad fetaost med honung och sesam, långa gröna bönor, sallad med fetaost och mörklila oliver, lammkotletter och bläckfisk. Här finns smaker för alla. Maten är sund och fräsch. Vinet kallt och rosafärgat och månen full och röd.

Här lite bilder från vårens Yoga & Vandring. Vi kommer tillbaka i september!