SIMRESA OPEN WATER SWIM MED BADFOLKET

OPEN WATER SWIM

SIMRESA

4–9 OKTOBER 2024

Simma i öppet hav tillsammans med trygga coacher från Badfolket. I oktober är vattnet fortfarande härligt varmt och båttrafiken har minskat. Vi kan i lung och ro utforska kusten och ta oss till platser som andra inte kommer till. Öns geografiska läge och närheten till fastlandet gör att det finns skyddade vatten även de dagar som vinden ligger på från havet. Här är alla dagar simdagar, kan du tänka dig en bättre avslutning på säsongen?

 

SIMRESA OPEN WATER SWIM POROS

PRIS: 16 950 kr

Bokar du före 15 mars betalar du endast 16 450

Allt det här ingår i priset på simresan:

Direktflyg från Köpenhamn
• Transfer ToR flygplatsen i Athen
5 nätters boende i dubbelrum med frukost och lätt lunchpaket
• Välkomstmiddag, avskedsmiddag
• Dagliga guidade simaktiviteter
• Nya vänner
• 

Tillkommer:

• Måltider ej specificerade i programmet
• Utflykt till Hydra
• 

Flygtider simresa Poros 4-9 oktober 2024

Utresa: SK 777, 4 oktober Köpenhamn-Athen 0940-1400 Hemresa: SK 778, 9 oktober Athen-Köpenhamn 1450-1710

Priset för simresan avser boende i delat dubbelrum. Alla lägenheter har balkong med havsutsikt. Enkelrumstillägg 0 kr om du kan tänka dig att dela en tvårumslägenhet med annan deltagare. Vill du boka en egen studiolägenhet för dig själv tillkommer 1 400 kr.

Flygbiljetten medger ett incheckat bagage om 23 kg plus handbagage.

Fullständiga resevillkor för simresan finner du här!

Och här kollar du att vi har ställt lagstadgad resegaranti

Den här resan vänder sig till dig som vill ha fysiska naturupplevelser i ett historiskt landskap blandat med god mat och trevligt umgänge.

EN SIMRESA UTÖVER DET VANLIGA

Här är simresan för dig som längtar efter varmt turkos vatten medan havstemperaturen kryper nedåt här hemma.  Vädret på Poros i oktober är fortfarande varmt och soligt med temperaturer upp emot 28 grader. Vattnet håller härliga 23 grader. Perfekt temperatur för långa simturer längs med den slingrande kusten. Efter den här simresan kommer du garanterat hem mättad med intryck och med förnyad energi!

BADFOLKET

För att trivas på den här resan bör du ha vattenvana och vara bekväm i öppet hav.  Du bör ha provat att simma i hav och hanterar att simma 1000 meter. Simcoacher är Elisabeth och Sofie från Badfolket. De är vana havssimmare och bemästrar vågor samtidigt som de har full koll på gruppen. För säkerhets skull  har vi alltid ha två coacher i vattnet och det finns möjlighet att dela upp gruppen vid behov.

OCH NÄR VI INTE SIMMAR

Förutom hel- eller halvdagsturer i havet får vi tillfälle att vandra eller springa upp på berget för att njuta av stigar och vyer. En av dagarna gör vi en utflykt med båt för att utforska grannön Hydra. Trots att båtturen bara tar 25 minuter är det en helt annan värld som möter oss på den stora karga klippön utan grundvatten. Istället har Hydra blivit en legendarisk samlingspunkt för jet-setters och konstnärer. Här kan vi både simma, äta gott och shoppa!

VÅRT HOTELL

Vi bor alla nätter på samma hotell, med Poros mest spektakulära utsikt, i dubbelrum där frukosten är inkluderad. Hotellet ligger nära stranden där vi startar flera av simturerna.

SUNDA FRÄSCHA RÅVAROR

Restaurangerna serverar hälsosam medelhavskost tillagad på traditionella råvaror med mycket grönsaker, olivolja, baljväxter och kött. Här är enkelt att anpassa kosten till olika preferenser. Grekisk tradition bjuder att man beställer in ett antal olika rätter till hela sällskapet. På så vis får alla smaka av det de själva vill.

Extraordinära naturupplevelser, ändlösa vyer och lugn är vad som väntar dig på Poros. Här går livet lite saktare och ingenting är bråttom.

Vandringsresa och yogaresa till Grekland

Jag har jobbat i resebranschen hela mitt liv och frilansat som reseledare på rundturer världen över. Mitt hjärta gav jag bort på Poros för 20 år sedan och här har det blivit kvar. Jag har seglat, cyklat och sprungit runt hela Saroniska övärlden och jag kan ärligt säga att jag känner vägkrökarna och stigarna bättre än de flesta lokalbor. Ända sedan jag kom till Poros har jag sett potentialen i havet, bergen och stigarna. Jag har drömt om att dela med mig av allt det unika som finns här. Då jobbade jag med segling, företagsevent, stora grupper, restaurangbesök, festfixande och sena kvällar. Nu vill jag dela med mig av allt det andra. Det som är mitt. Välkommen till min värld!

                                             Helena

 

 

                                             Elisabeth

 

Peter Palmér kajakinstruktör Sweden Outdoor

FÖRLÄNG DIN KAJAKRESA!

Vill du förlänga din resa med ett par dagar i Athen eller varför inte på Poros eller annan plats på Peloponnesos kan jag med glädje rekommendera hotell och aktiviteter och organisera detta på förfrågan. Bara släng iväg ett mail till: hej(a)resmedhelena.se

Läs mer om min yogaresa här Yoga & Vandring Poros

Läs mer om min löparresa här Running Camp Poros