KAJAKRESA MED SWEDEN OUTDOOR

HAVSKAJAK POROS

1-6 MAJ 2024

Kajakresan som tar dig till turkos vatten och ger dig en kanonstart på kajaksäsongen! Poros erbjuder finfin paddling för alla. Dagsturerna anpassas efter väder och vind. Öns geografiska läge och närheten till fastlandet gör att det finns skyddade vatten även de dagar som vinden ligger på från havet. Här är alla dagar paddlingsdagar, kan du tänka dig en bättre start på säsongen? 

Den här kajakresan går över den grekiska påsken. Här får du en unik chans att uppleva grekernas största högtid på lokalt vis!

KAJAKRESA POROS PADDLINGSRESA POROS

PRIS: 15 950 kr

Allt det här ingår i priset på kajakresan:

Direktflyg från Köpenhamn
• Transfer ToR flygplatsen i Athen
5 nätters boende i dubbelrum med frukost och lätt lunchpaket
• Välkomstmiddag, avskedsmiddag
• Hyra av kajak, paddel och väst
• Dagliga guidade aktiviteter med Sweden Outdoor och lokala paddlingsguider
• Nya vänner
• Kickstart på kajaksäsongen

Tillkommer:

• Måltider ej specificerade i programmet

Flygtider kajakresa Poros 1-6 maj 2024

Utresa: SK 777 01MAY Köpenhamn Athen 0945 1400 Hemresa: SK 778 06MAY Athen Köpenhamn 1450 1710

Priset för kajakresan avser boende i delat dubbelrum. Enkelrumstillägg 0 kr om du kan tänka dig att dela en tvårumslägenhet med annan deltagare. Vill du boka en egen studiolägenhet för dig själv tillkommer 1 500 kr.

Fullständiga resevillkor för kajakresan finner du här!

Och här kollar du att vi har ställt lagstadgad resegaranti

EN KAJAKRESA UTÖVER DET VANLIGA

Här är kajakresan för dig som vill ha en extra tidig start på kajaksäsongen. För dig som inte riktigt vågar lite på den svenska sommaren eller helt enkelt längtar efter varmt turkos vatten medan isflaken ligger kvar på sina ställen hemma.  Vädret på Poros i maj är ofta milt och soligt med temperaturer upp emot 25 grader. Våren har dragit igång med fantastisk blomsterprakt. Kamomill, vallmo och margueriter lyser upp bergssidorna som bara någon månad senare står torrt solsvedda. Nattemperaturen kryper ner till 15 grader. Perfekt temperatur för utomhusträning innan det blir alltför varmt. Efter den här kajakresan kommer du garanterat hem med förnyad paddlingslust!

SWEDEN OUTDOOR

Den här resan genomförs i samarbete med Sweden Outdoor och Peter Palmér följer med som trygg instruktör. På plats möts vi av våra lokala guider Spyros och Katerina som vet precis vilka turer som passar vilket väder. 

Extraordinära naturupplevelser, ändlösa vyer och lugn är vad som väntar dig på Poros. Här går livet lite saktare och ingenting är bråttom.

VÅRT HOTELL

Vi bor alla nätter på samma hotell, med Poros mest spektakulära utsikt, i dubbelrum där frukosten är inkluderad. Hotellet ligger nära stranden där du kan ta en rofylld morgonstund med uppfriskande havsbad. Vattentemperaturen i maj ligger vanligen runt 18 grader. 

SUNDA FRÄSCHA RÅVAROR

Restaurangerna serverar hälsosam medelhavskost tillagad på traditionella råvaror med mycket grönsaker, olivolja, baljväxter och kött. Här är enkelt att anpassa kosten till olika preferenser. Grekisk tradition bjuder att man beställer in ett antal olika rätter till hela sällskapet. På så vis får alla smaka av det de själva vill.

Förutom hel- eller halvdagsturer i kajak får vi tillfälle att vandra upp på berget för att njuta av stigar och vyer. Den som vill kan ta båten till grannön Hydra för att uppleva en helt annan atmosfär, äta lunch och shoppa i de lyxiga butikerna.

UPPLEV DEN GREKISKA PÅSKEN

Den grekiska påsken firas till stora delar utomhus med parader, stearinljus och midnattsmässa innan fastan bryts med en festmåltid. En mystisk upplevelse som vi får veta mer om på plats.

Vandringsresa och yogaresa till Grekland

Jag har jobbat i resebranschen hela mitt liv och frilansat som reseledare på rundturer världen över. Mitt hjärta gav jag bort på Poros för 20 år sedan och här har det blivit kvar. Jag har seglat, cyklat och sprungit runt hela Saroniska övärlden och jag kan ärligt säga att jag känner vägkrökarna och stigarna bättre än de flesta lokalbor. Ända sedan jag kom till Poros har jag sett potentialen i havet, bergen och stigarna. Jag har drömt om att dela med mig av allt det unika som finns här. Då jobbade jag med segling, företagsevent, stora grupper, restaurangbesök, festfixande och sena kvällar. Nu vill jag dela med mig av allt det andra. Det som är mitt. Välkommen till min värld!

                                             Helena

 

När jag var 8 år gammal fick jag låna en kajak av familjens granne och direkt blev jag biten av paddling. Under tonåren provade jag  allt som fanns; från tävlingskajak till fors- och polokajak. Engagemang som ungdomstränare ledde vidare till fjäll- och vildmarksledarutbildning. Det är roligt att vara ute!

De senaste 10 åren så har jag instruerat havskajakpaddling både inom eget företag och klubbverksamhet. När jag inte instruerar så paddlar jag gärna dagsturer eller längre turer Min filosofi är att alla kan paddla men vi kan alla också bli lite bättre och lägga mindre energi på själva paddlingen så vi kan njuta av omgivningen.

                                             Peter

 

Peter Palmér kajakinstruktör Sweden Outdoor

FÖRLÄNG DIN KAJAKRESA!

Vill du förlänga din resa med ett par dagar i Athen eller varför inte på Poros eller annan plats på Peloponnesos kan jag med glädje rekommendera hotell och aktiviteter och organisera detta på förfrågan. Bara släng iväg ett mail till: hej(a)resmedhelena.se

Läs mer om min yogaresa här Yoga & Vandring Poros

Läs mer om min yogaresa här Running Camp Poros